06 1308 0949 info@nextmyle.nl

Advies Verandertrajecten

Veranderen is een gegeven, maar waarom zo moeizaam?

Merk je dat je verandering niet van de grond komt? Je trekt en sleurt, maar er gebeurt niets. De verandering had je heel helder geformuleerd, nog wel in een mooie presentatie. Ook vragen zijn uitgebreid beantwoord en zelfs nagestuurd. Dan zijn er nog de teamleaders om e.e.a. op te vangen. Je blijft herhalen hoe belangrijk de verandering is. In het begin ging het nog wel de goede kant op. Er was enthousiasme, maar gaandeweg lijkt het vuur gedoofd. Herkenbaar?

Voortdurend worden wij geconfronteerd met verandering en innovatie. Zowel zakelijk als privé. Zowel groots als klein. Dat houdt ons gezond, scherp en op de toekomst voorbereid. Maar veranderingen worden niet altijd door iedereen omarmd, ook niet in organisaties.

Duurzaam veranderen vraagt meer

Mensen, jawel ook jouw medewerkers, willen best veranderen maar niet veranderd worden. Veranderingen hebben invloed op je medewerkers. En daarmee op het hart van de organisatie, de bedrijfscultuur. Welke kant gaat de organisatie op? Welke beslissingen gaan ‘ze’ nemen? Je medewerkers worden onzeker of erger, ze vertrekken. Belangrijk dus om een wij-gevoel te creëren of te behouden.

Nieuwe regels zijn vaak snel gemaakt en mensen voegen zich over het algemeen best aan een nieuwe omstandigheid, als dat van hen gevraagd wordt. Maar duurzaam veranderen vraagt meer. Daarvoor is tijd, aandacht en heldere communicatie nodig, afgestemd op jouw bedrijfscultuur.

Zie jij het voor je?

Zou het niet een verademing zijn als je wist hoe je draagvlak en enthousiasme creëert? Dat je teamleaders en je medewerkers de verandering omarmen? Hoe iedereen kleine stapjes in de goede richting zet? Op weg naar dat wat jij wilt bereiken. En je dus niet meer alleen staat. Dat die verandering nu echt gaat lukken? En het resultaat voor zich spreekt?

Tijd voor het ‘andere veranderen’

Als consultant geef ik advies op maat, dat jou gaat helpen in het veranderproces van je organisatie. Ik maak de pijnpunten zichtbaar die verandering in de weg zitten. Ik adviseer hoe je samen met je medewerkers de weg naar resultaat bewandelt. Wat daarvoor nodig is, hoe je onderweg je verandering meet en hoe je de communicatie insteekt. En dat afgestemd op de bedrijfscultuur. Voorwaarden voor een duurzame en succesvolle verandering. Iedere situatie, elke organisatie en ieder individu is tenslotte uniek.

 

Waar in jouw bedrijfsvoering zit de blinde vlek, die een duurzame verandering in de weg staat?

Nieuwsgierig of behoefte aan sparren?

Your NEXTmove: stuur een bericht naar info@nextmyle.nl of bel 06 1308 0949